10. jan, 2017

...och det kommer att bli på onsdagen den 15 februari. Allt på samma dag! Så nu håller vi tummar och tår för att det ska gå igenom då så vi får flytta in.

Snart ska alla väggar och tak vara färdigmålade, och när det är klart så ska man börja att kakla badrummen. Så det kan bli vilken dag som helst! Tapeterna kommer upp snart också upp.

7. jan, 2017

Hallå allihopa och god fortsättning!
Är ledsen för att vi inte har bloggat på ett tag, men lägg till oss på Instagram (sök på ungtparbygger) där vi lägger ut bilder lite oftare än här på bloggen.

Men en liten uppdatering..
Innan jul så lämnade snickarna huset och kom tillbaka precis efter nyår, alla måste ju få fira jul!
För nån dag sedan så blev alla väggar slipade och klara för att målas. Några tak i den högra delen av huset är redan målade och klara. Inga väggar har målats än men det tror jag att man börjar med idag (lördag) eller på måndag.

Alla badrummen är nu tätade också! Ser jättebra ut tycker vi och när som helst så kommer man att sätta dit kakel och klinkers. Längtar efter att få se det svarta marmorgolvet som vi har valt att ha!
Ska bli bättre på att uppdatera nu dom sista veckorna då det kommer att hända en hel del! Snart dags att boka slutbesiktning också..

6. dec, 2016

Hallå där ute! Efter att elektriker och rörmokare har varit på plats, så har nu snickarna dragit igång igen med att gipsa klart alla väggar.

I förrförra veckan installerades våran bergvärmepump och i mitten av förra veckan slog vi på värmen. Igår (måndag) var det hela 27(!) grader varmt inomhus! Men vi har haft rätt hög värme på för att betongplattan ska få torka ur ordentligt. Ikväll när vi var vid huset var det "bara" 22 grader inomhus. 

Vissa rum är färdiga för att spacklas och det är dom små sovrummen och biorummet. Snickarna satsar på att börja spackla alla rum nästa vecka. Dom jobbar på så bra! Dom har varit 2 stycken som jobbat, men i nästa vecka ska man dubbla styrkan då det är en del som ska spacklas.

Får göra ett besök i slutet av veckan för att se alla väggar (förhoppningsvis) gipsade och klara att spacklas. Det tar sig nu! :)

24. nov, 2016

Ikväll så kom man från WG Isolering och blåste lösull in i huset och även i garaget. I början av nästa vecka kan vi nog slå på värmen inne i huset!

22. nov, 2016

Imorse så levererades våran NIBE-bergvärmepump och rörmokaren håller på att koppla in den. Vi valde att ha den i ett litet utrymme i garaget då den från början var tänkt att stå i tvättstugan. Men för att få mer plats där, så flyttade vi ut den till garaget.
I slutet av veckan så kommer man och blåser in isoleringen i både huset och garaget, så snart kommer vi kunna slå på värmen!